Programma Motel Mozaïque in het Groot Handelsgebouw

In april vieren wij ons 65-jarig bestaan op spectaculaire wijze, namelijk met 65 uur lang non-stop feest in het Groot Handelsgebouw. Wij daagden Festival Motel Mozaïque uit om dit te realiseren. In samenwerking met een groot aantal Rotterdamse partijen hebben zij een spannend programma gemaakt. 


Het programma bestaat onder andere uit concerten in Kriterion, theatervoorstellingen van Wunderbaum, gidsentochten en een kunstinstallatie naast de centrale hal. Een deel van het 65 uur durende programma in het Groot Handelsgebouw is gratis te bezoeken. Neem dus gerust jouw collega, geliefde of vrienden mee. Hieronder een indruk van het programma. Kijk voor de meest actuele informatie op onze Facebookpagina of op de website van Festival Motel Mozaïque

 

Openingsavond Motel Mozaïque 
Donderdag 19 april 19.00 uur, foyer Kriterion 
Maak kennis met het programma van Motel Mozaïque en geniet meteen van een eerste performance.

Inschrijven kan via deze link.
Let op! Dit evenement is alleen voor genodigden. Voor dit evenement kun je wel jouw collega's, maar geen externe gasten, uitnodigen. 

 

Rosalie Wammes,
Vanaf donderdag 19.00 uur doorlopend, Stationsplein 47
Loop via de centrale hal in de wondere wereld van Rosalie Wammes. Laat je verrassen door een vervreemdend kunstlandschap. The Landscape Project #1 levert elk moment van de dag een andere ervaring op.

Gratis toegankelijk. 

 

Operator Radio en foto-expo Groot Handelsgebouw
Vanaf donderdag 19.00 uur doorlopend, Foyer Kriterion 
Speciaal voor Motel Mozaïque verhuist radiostation Operator voor 65 uur naar het Groot Handelsgebouw. Je kunt hier altijd aansluiten voor muziek en een drankje. Thuis meeluisteren via www.operator-radio.com kan ook, maar kom liever langs want dan zie je ook de foto-expo van Sylvana Lansu en Loes van Duijvendijk. Zij maken een foto-expo van de 65 uur die zij in het Groot Handelsgebouw hebben doorgebracht.  

Gratis toegankelijk.

 

65 uur Man op Pilaar by Gijsbert van der Wilt
Vanaf donderdag 19.00 uur doorlopend, Stationsplein 
65 uur lang op een pilaar zitten. Zo simpel klinkt het. Voor de ingang van het Groot Handelsgebouw gaat kunstenaar Gijsbert van der Wilt op een 6 meter hoge pilaar 65 uur lang zitten - de uur van het festival. Zonder pauze. Zonder zich te bekommeren over de tijd en klok, zijn mobiele telefoon of het festivalprogramma. Gijsberts performance sluit aan op het thema van Motel Mozaïque 2018: uitputting.

Gratis toegankelijk.

 

Theatervoorstelling Wunderbaum 'Daar gaan we weer'
Donderdag, vrijdag en zaterdag 20.00 uur, Foyer Kriterion 
De nieuwe voorstelling van acteursgroep Wunderbaum gaat donderdag 19 april in première in het Groot Handelsgebouw. 'Daar gaan we weer' (White male privilege) speelt zich af op de redactie van een hip en geëngageerd magazine dat van racisme wordt beschuldigd vanwege een controversieel beeld op de cover. Hoe lossen zij dit op? 


Kijk voor tickets op http://wunderbaum.nl/.  
Ontvangst vindt plaats in foyer Kriterion. De voorstelling zelf vindt plaats in een leegstaand kantoor. De voorstelling is ook na Motel Mozaïque nog een aantal keer in het Groot Handelsgebouw te zien. 

 

Vers Beton & MOMO debat
Donderdag 20.30 uur, Kriterion 
Twee jonge fotografen van Vers Beton, het magazine voor de harddenkende Rotterdammer, zijn op zoek gegaan naar plekken van ontmoeting. Op basis van de foto’s gaat Vers Beton-redacteur Teun van den Ende in gesprek met uiteenlopende Rotterdamse gasten.

Zijn de straten, pleinen, parken, metrotunnels en openbare gebouwen goeie plekken voor een gesprekje? Of lopen mensen elkaar voorbij? Is openbare ruimte het medicijn voor de ‘bubble’ waar we online steeds verder in vast komen te zitten?

Gratis toegankelijk.

 

Follow the rope, van Kolijn Jagersma
Vrijdag 20 april van 17.00 tot 22.00 uur, Foyer Kriterion 
Een bizarre multidisciplinaire route door het Groot Handelsgebouw. Je wordt verwelkomd door een gids die je langs een geweldige reis zal begeleiden. Reken op absurde ruimtes, abstracte intermezzo's en fascinerende perfermances...zolang je het touw volgt.  

Gratis toegankelijk. 

 

Productiehuis Flow
Vrijdag en zaterdag 21.30 tot 22.30 uur, Foyer Kriterion
We leven in een tijd waarin ongelijkheid wereldwijd extreme vormen aanneemt. Een revolutie is nodig voor gelijke rechten en kansen. No peace talks and no white flags. Er lijkt niet veel veranderd als wij anno 2018 nog steeds in de ''Struggle des Infinity'' zitten. We zien allemaal, maar niemand doet er iets tegen... Of is de tijd aangebroken voor een nieuw begin?

In een mix van Spoken Word, theater, comedy en Hip Hop gaan YMP, Partick Ribeiro & Be Romy de strijd van ongelijkheid aan. Met een klassiek pianorepertoire van Kendrick Lamar wordt dit de meest intenste BLACKFLOW beleving ooit.

Gratis toegankelijk.

 

RADIO WLDRF
Vrijdag 20 april 22.00 uur, binnenplaats 
Radio WLDRF is een drive-in concert van de band WLDRF. Dit unieke live optreden beleef je vanuit het comfort van je eigen auto. Oog in oog met de band zijn je koplampen de lichtshow, je claxon het applaus en je autoradio je persoonlijke soundsystem. Heb je geen auto? Lift dan mee, kom met je gettoblaster of zoek een plekje in of tussen de auto’s. 

Gratis toegankelijk. Klik hier voor meer informatie. 

 

SCHWALBE
Vrijdag 20 april 22.00 uur, Conradstraat 56-60 

'Schwalbe speelt op eigen kracht' is een CO2 neutrale voorstelling. Alle materialen die in deze voorstelling gebruikt worden zijn tweedehands. De flyers zijn handmatig gestempeld op oud papier, de verwarming staat tijdens de voorstelling uit en het theaterlicht wordt door henzelf opgewekt.

Gratis toegankelijk. 

 

In gesprek met Chris
Zaterdag 21 april 12.00 uur, Book Central in de centrale hal
Chris reist heel de wereld over om zijn workshop gesprekstechnieken te geven. Hij geeft je in een uur tijd antwoorden over hoe jij dat probleem waar jij al weken mee bezig bent op te lossen. Hij stelt vragen, vat antwoorden samen en maakt het visueel. Je kunt Chris alles vragen wat je wilt, hij beantwoordt het met een lach en een traan.

Gratis toegankelijk. Klik hier om je in te schrijven en er zeker van te zijn dat jij erbij bent.

 

MOMO Sessions
Zaterdag 21 april vanaf 12.30 uur, Kriterion
Dit jaar doen we voor het eerst onze eigen MOMO Sessions met Alela Diane, Natalie Prass, The Weather Station en Nabihah Iqbal.

Zij geven een extra optreden, dus naast hun reguliere show op het festival. Dit doen zij in een prachtige ruimte: voormalig bioscoop Kriterion, hoog in het Groot Handelsgebouw, met geweldig uitzicht over de stad. Na het festival kun je op de website van Motel Mozaïque lekker nagenieten van deze sessies.

12.30 - 13.00 uur Alela Diane
14.00 - 14.30 uur Natalie Prass
15.30 - 16.00 uur The Weather Station
17.00 - 17.30 uur Nabihah Iqbal

Gratis toegankelijk.

 

GREEN CABIN 
Zaterdag 21 april 17.00 uur, binnenplaats 
Neem een kijkje in de wereld van de Green Cabin, een jong Rotterdams collectief dat zich bezighoudt met muziek, kunst en skateboarden. Tijdens Motel Mozaïque brengen de mannen van Green Cabin al deze disciplines samen op de parkeerplaats van het Groot Handelsgebouw, onder het mom van 'GC Universe', een wereld vol met prikkels en sensatie. Er is ‘Live Painting’, een ‘Art Expo & Auction’, én het 'Game of Skate' toernooi. 

Gratis toegankelijk. Klik hier voor meer informatie. 

 

MOMO Presents: Garage Party
Zaterdag 21 april vanaf middernacht in de ondergrondse parkeergarage
Motel Mozaïque Festival (MOMO) organiseert met Confetti Club, Operator, Club K (bekend van festival De Geheime Tuin), The Suicide Club en Altijd in de Buurt een groot feest in de parkeergarage van het Groot Handelsgebouw. 

Als jij in het Groot Handelsgebouw werkt, kun je een gratis ticket bemachtigen door je via deze link in te schrijven. 

 

Pianoconcert Joep Beving
Zondag 22 april 06.00 uur, Kriterion

Beving speelt je zondag 22 april wakker. Zijn concert start om 06.00 uur (in de ochtend!) in Kriterion. Luister naar zijn modern-klassieke pianomuziek en zie in de achtergrond de zon opkomen boven het mooiste uitzicht van de stad. Aansluitend krijg je een ontbijt op het dakterras aangeboden. 

Als jij in het Groot Handelsgebouw werkt, kun je een gratis ticket bemachtigen door je via deze link in te schrijven.